Search
Close this search box.

Benefiční koncert pro Nadační fond Impuls

PRAHA, Nadační fond Impuls pořádá benefiční koncert Clarinet Factory, který se koná 7.dubna 2011 od 18,30hod. v Aule ČVUT – Betlémské kapli (Betlémské nám. 5, Praha 1)...

Nadační fond Impuls pořádá benefiční koncert Clarinet Factory, který se koná 7.dubna 2011 od 18,30hod. v Aule ČVUT – Betlémské kapli (Betlémské nám. 5, Praha 1).

Clarinet Factory touto formou podpoří Nadační fond Impuls již pošesté. Tentokrát pro benefici připravili zcela ojedinělý, čistě akustický projekt s názvem Dobrá meditace. Jde v něm o propojení světa staré hudby a současné nadžánrové autorské tvorby, stejně jako o dialog mezi Clarinet Factory a klarinetovým orchestrem, složeným z talentovaných studentů konzervatoří. Další interakce a souznění pak přirozeně vznikají zapojením publika do hudebního dění večera. V programu zazní díla Bachova, Händelova, Pachelbelova a Vivaldiho. Protiváhu jim vytvoří prostorově ztvárněné písně, kompozice a improvizace z dílny Clarinet Factory, zejména z jejich alb Out of Home a Echoes From Stone.

Oficiální části večera bude předcházet ochutnávka jihoafrických vín PHANT. Po jarním uvítání pod benefiční taktovkou módního salonu Magic Helena zahájí slavnostní večer Mirek Hrabě.

Benefiční koncert připomene jedenácté výročí vzniku nadačního fondu Impuls, který jako jediný v České republice podporuje výzkum roztroušené sklerózy, stejně jako její léčbu, terapii a potřebnou osvětu. Spolupracuje se všemi specializovanými centry v České republice, do kterých je léčba roztroušené sklerózy soustředěna. Tím je zajištěno maximální využití vynaložených finančních prostředků.

Výtěžek koncertu bude věnován na podporu psychoterapie a fyzioterapie pacientů s roztroušenou sklerózou. Letošní potřeba je 690 000 Kč.

Za dobu své existence již Nadační fond Impuls podpořil projekty v celkové částce 6 miliónů Kč.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email