Search
Close this search box.

Pražská premiéra unikátního filmu „Máš jen jednu šanci“

PRAHA, 28. května od 20,30 hodin v kině Světozor. Pražská premiéra dokumentárního filmu „Máš jen jednu šanci“, který zachycuje průběh unikátní expedice pacientů nemocných roztroušenou sklerózou na nejvyšší horu Afriky Kilimanjaro...

Pražská premiéra dokumentárního filmu „Máš jen jednu šanci“, který zachycuje průběh unikátní expedice pacientů nemocných roztroušenou sklerózou na nejvyšší horu Afriky Kilimanjaro, proběhne v pondělí 28. 5. 2012 od 20.30 v kině Světozor v Praze. Vstupné 80,-Kč

Akce se koná u příležitosti Světového dne roztroušené sklerózy.

17-členná expedice, jejímiž členy bylo i 5 pacientek nemocných roztroušenou sklerózou se na podzim roku 2010 vydala do Afriky, kde zdoláním vrcholu Kilimanjaro dokázala, že jít za svými sny, má svůj význam. A že nevylěčitelnou nemocí život nekončí. Členkou expedice byla i 1 pacientka na invalidním vozíku. Expedice byla dokonce první svého druhu na světě.

Strhující příběh vypovídá o cestě za hranice všedních dnů, překonávání limitů i zákeřné nemoci. Je také o objevování Afriky a setkání s dětmi ze slumu v Nairobi a návštěva tamější školy, kterou provozuje česká humanitární organizace.

Výtěžek z filmu půjde na podporu nemocných roztroušenou sklerózou. Během premiéry vystoupí také zpěvačka Hana Robinson, která taktéž trpí RS.

Trailer k filmu najdete zde: https://www.facebook.com/photo.php?v=1771413321404&set=vb.138591042820075&type=2&theater

Světový den vyhlašuje Světová organizace pomáhající nemocným roztroušenou sklerózou. Oficialní stránky jsou http://www.worldmsday.org/home.

  • Režie, scénář: Hynek Bernard
  • Hudba: Hana Robinson
  • Účinkují: Expedice RS Kilimanjaro
  • Uvádí Creature films.

Synopse:

Pět odvážných žen, postižených nevyléčitelnou chorobou, z toho jedna na invalidním vozíku, se chystá zdolat nejvyšší horu v srdci černé Afriky, Kilimanjaro. Na výstup mají jen jeden pokus. Dokáží se vypořádat s výškovou nemocí, únavou a především s vlastním osudem? Máš jen jednu šanci je dokumentárním filmem sledujícím mimořádnou expedici. Na pozadí zprvu klidného výstupu, který se s přibývající nadmořskou výškou mění na výstup plný napětí a emocí, odkrývají jednotlivé účastnice svůj život s nevyléčitelnou nemocí, svůj pohled na svět i sebe samé.

Součástí večera bude ještě projekce krátkometrážního dokumentu Narovinu (cca 5 min) o dětech ve slumu v Nairobi a adopci na dálku. Podpora tohoto projektu byla dalším z podstatných cílů, které chtěla Expedice RS Kilimanjaro podpořit. Kromě toho během večera vystoupí zpěvačka Hana Robinson, autorka hudby k filmu a také pacientka nemocná RS.

Film je promítán v českém znění s anglickými titulky.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email