Search
Close this search box.

Dejte hlas MUDr. Martě Vachové v soutěži Žena regionu

Paní dr. Vachová je nejen odbornou garantkou Aktivního života, odpovídá ale ročně na stovky dotazů, které do poradny našich stránek přijdou. Marta Vachová se již od studií zabývá neuroimunologickými nemocemi, zejména problematikou roztroušené sklerózy a od roku 2005 vede centrum pro léčbu RS v Teplicích.

Marta Vachová se již od studií zabývá neuroimunologickými nemocemi, zejména problematikou roztroušené sklerózy. Výskyt této nemoci byl v okrese Teplice, ve kterém od narození bydlí, více než dvojnásobný oproti zbytku České republiky. Vzhledem k vysokému počtu nemocných s touto chorobou dala základ a od roku 2005 vede vysoce specializované centrum pro léčbu této choroby. Zařízení je spádové pro Ústecký, Karlovarský a Liberecký kraj. V současnosti pečuje o více než 1500 nemocných s diagnózou roztroušené sklerózy.

Již od ukončení studií medicíny se věnuje také pedagogické činnosti zaměřené jak na zdravotní sestry, studenty a studentky medicíny, tak na pacienty a jejich rodinné příslušníky. Je maminkou dvou synů, kteří její prací žijí stejně jako ona. Od mala jsou součástí jejích aktivit. A to jak medicínských, pedagogických, tak i těch dobrovolnických. Téměř 15 let aktivně spolupracuje s pacientskými organizacemi. Podílí se na přednáškové činnosti pro nemocné s roztroušenou sklerózou i jejich rodinné příslušníky. Ve svém volném čase také odpovídá na dotazy na různých pacientských fórech. I se svou rodinou se často účastní charitativních akcí pro nemocné, např. MARS či Běh s čelovkou, které pořádají její pacienti či pacientské organizace. Na těchto akcích ji většinou můžete vidět v roli dobrovolnice, která nemá problém pomoci komukoli a s čímkoli.

Hlasovat můžete ZDE

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email