Search
Close this search box.

Na letošnímu MARSu se bude i běhat

Orientační běh a roztroušená stezka jsou novinkami letošního maratonu MaRS. Běh startuje v sobotu 3. března v 11 hodin ve FitnessAction na Praze 4. Přihlášení závodníci nemusí být vytrvalostními běžci nebo mít strach, že trasu neuběhnou. Záleží na každém, kolik kontrol bude chtít nalézt během časového limitu. Ale i pokud někdo překročí limit, svět se nezboří. Jak se říká: „Není důležité vyhrát, ale nevzdat se a užít si to.“

Orientační závod v Kunraticko-michelském lese není jen pro běžce a chodce, ale na Krčském sídlišti je připraveno také několik bezbariérových kontrol pro vozíčkáře. Soutěžit se bude v kategoriích ženy, muži a děti do 15 let s doprovodem. Vozíčkáři budou rozděleni na ty s mechanickým a elektrickým vozíkem.

Startovné činí 150 Kč a v jeho ceně je maratonské tričko. Vedle běžecké obuvi je vhodné vzít si s sebou také hodinky a buzolu. Registrovat se můžete na emailu mach@czech-production.cz nebo na místě. Propozice k závodu najdete ZDE.

Vedle orientačního běhu nabídne letošní pražská část maratonu MaRS také novinku v podobě takzvané Roztroušené stezky pro rodiny s dětmi a nejen pro ně. Stezka startuje v sobotu 3. března od 12 hodin rovněž před Fitnessaction na Praze 4. Jedná se o malou bojovku, která ukazuje, jak důležité jsou každodenní maličkosti jako třeba zavázat si tkaničku nebo zapnout knoflík. Jak se chodí těm, kdo nevidí nebo jak složitá je chůze, když vám dobře neslouží nohy.

MARS pořádá Nadační fond IMPULS.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email