Search
Close this search box.

Vzestupy a pády Jiřího Dudychy mladšího – tak trochu inspirativní příběh

AD_Galerie

Jestliže existuje rada pro čerstvě diagnostikované pacienty s roztroušenou sklerózou, pak zní: „Nesnažte se uzavřít se s nemocí sami do sebe. Neodhánějte od sebe všechny ty lidi, co vás mají rádi.  Oni jsou totiž vaše naděje, že s ní budete schopni žít dál.

Vím moc dobře, jak se vaše důstojnost nechce smířit s tím, že byste měli být odkázáni na jejich pomoc. Já vím, jak černé myšlenky se vám honí hlavou. Neodsuzuji ani ty, kteří by si dokonce i chtěli sáhnout na život. Já totiž opravdu vím, jak moc těžké to je. Protože jsem si tím vším prošel, “ říká Jiří Dudycha, majitel a provozovatel známé keramické dílny Duke Bohemia.

S tímto sympatickým padesátníkem si povídáme v prostředí útulné rodinné galerie AD (iniciály jeho ženy Aleny Dudychové) na pražském Starém Městě. Vypráví o sobě velice otevřeně, uvolněně, má živé tmavé oči, často se usmívá, v jeho společnosti je velice snadné zapomenout na pár francouzských holí, které má decentně opřené o židli, a bez kterých už bohužel neujde ani krok.

Pokračování ZDE

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email