Search
Close this search box.

Vyšlo letošní první číslo magazínu VOZKA

magazine-791046_960_720

Zámek Kynžvart se nachází v krásné krajině mezi Mariánskými Lázněmi, Františkovými Lázněmi a Karlovými Vary. Je zasazený v romantickém údolí, obklopuje ho anglický park, kterým vedou půvabné pěšiny a cesty, třpytí se v něm hladina více jak deseti rybníčků a zdobí ho drobné zahradní stavby.

Láká vás návštěva zámku a jeho okolí? Neváhejte
a přijeďte, stojí určitě za to. Celý zámek je bezbariérový. Můžete přijet vlakem na nádraží Lázně Kynžvart, které je také bezbariérové. Od nádraží k zámku už je to jen asi 20 minut pohodlné chůze, na vozíku cestu absolvujete bez problémů. Autem můžete přijet až k zámeckému parkovišti, kde jsou místa pro vozíčkáře.

Po vstupu do areálu zámku přes čestný dvůr, kde projedete zpevněným povrchem z jemného bílého štěrku, zamíříte přímo na pokladnu zámku. Majitelé průkazu ZTP/P obdrží volnou vstupenku pro sebe
i doprovod. V pokladně si můžete zapůjčit klíč od prostorného bezbariérového WC nebo koupit průvodce zámkem s mapou celého areálu. Ta se vám bude hodit při průzkumu zámeckého parku.

V přízemí zámku se nachází kavárna s výbornými zákusky, tousty a dalším občerstvením. Do kavárny vede jeden schůdek. Ovšem nejlepší je využít venkovní posezení s malebnou vyhlídkou do parku. Zámek Kynžvart má dvě prohlídkové trasy. Obě se nachází v 1. podlaží, kam vás na požádání vyveze moderní výtah.

V novém 64stránkovém čísle čtvrtletního magazínu pro vozíčkáře VOZKA najdete i další zajímavá témata. Čtenáři se opět mohou těšit na pestrý a obsáhlý kaleidoskop zpráv, informací, tipů, rad a zajímavostí o životě a pro život na vozíku.

Výběr článků:

  • V Havířově si můžete objednat odlehčovací službu. Provozuje ji organizace Santé
  • Nové Centrum pro rodinné pečující v Praze poskytuje ucelené poradenství zdarma
  • Česká asociace paraplegiků – CZEPA u příležitosti 30 let výročí svého založení zmapovala, jak se změnil život vozíčkářů nejen po úrazu míchy před 30 lety a dnes
  • Co je nového v Hamzově léčebně? Muzeum zdravotnictví roste, nový exoskelet UNILEXA a trenažér chůze pro děti Prodrobot
  • Nominujte do celostátní ankety REKORDY HANDICAPOVANÝCH HRDINŮ 2020
  • O Evropských hrách handicapované mládeže Emil Open s jejich prezidentem Pavlem Zbožínkem
  • POVedené objevy: deset nejzajímavějších míst. Brožuru vydala Pražská organizace vozíčkářů
  • Bylo to magické. Vozík najednou zmizel a já prostě JEN TANCOVALA s partnerem, říká tanečnice Marisa Hamamoto
  • Fotíte? Zapojte se do soutěže „Šťastní rodiče navzdory eresce“ a vyhrajte lázeňský pobyt pro celou rodinu

VOZKA – Magazín o životě a pro život na vozíku.

Rady, inspirace a motivace. Časopis pro vozíčkáře s informacemi z celé ČR.

www.vozka.org, www.facebook.com/magazinvozka

Redakce: Pavel Plohák, Ostrava-Zábřeh, tel. 595 545 083, e-mail: sefredaktor@vozka.org

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email