Search
Close this search box.

Česko hledá nejsenzačnějšího seniora

grandma-3655814_960_720

Projekt SenSen (Senzační senioři) vyhlašuje osmý ročník Ceny Senior roku pro výjimečné seniory a jejich kluby, nominace přijímá do 31. července.

Znáte skvělé lidi, kteří i ve vyšším věku dělají něco nezištně pro druhé? Nominujte je do 31. července. Ocenění získají i nejlepší kluby seniorů a jedna známá osobnost vstoupí do Zlaté síně SenSenu. Patronkou Ceny je tradičně herečka Simona Stašová. 

Cenu Senior roku uděluje projekt SenSen už od roku 2013. Jejím cílem je podpora seniorů, kteří neztrácejí zájem o dění kolem sebe a k aktivnímu životu motivují i své okolí. Prezentace jejich úspěchů a práce široké veřejnosti je také každoročně šancí rozbít stereotypy pohledů na nejstarší generaci.

„Pošlete nám tipy na aktivní a obětavé seniory, kteří neváhají nezištně nabídnout pomocnou ruku druhým. Jsem přesvědčená, že jich ve svém okolí máte celou řadu. Pomozte nám, aby se o nich dozvěděli ostatní. Společně už léta motivujeme tisíce dalších seniorů k aktivnímu životu a ukazujeme společnosti, že být starý neznamená patřit do starého železa,“ říká Božena Jirků, ředitelka Nadace Charty 77 (Konto Bariéry, SenSen). 

Nominace na Cenu Senior roku 2020 je nutné podávat elektronicky prostřednictvím webových stránek www.sensen.cz. Své návrhy mohou posílat seniorské kluby, společenské organizace, nezisková sdružení, samosprávy obcí, měst, krajů, školy všech stupňů, stálé kulturní a sportovní organizace. Nominovat může i jednotlivec, avšak pouze prostřednictvím výše uvedených subjektů. 

Jedna významná osobnost v seniorském věku i letos vstoupí do Zlaté síně SenSenu a přidá se tak k Daně Zátopkové, Olbramu Zoubkovi, Františku Janouchovi, Evě Jiřičné a Pavlu Pafkovi. O udělení ocenění rozhodne nezávislá porota. Slavnostní vyhlášení laureátů proběhne na podzim při příležitosti Mezinárodního dne seniorů.

O projektu SenSen:

Projekt SenSen (Senzační senioři) vznikl v Nadaci Charty 77 v roce 2012 jako odpověď na demografický vývoj v naší zemi. Jeho cílem je podporovat všechny, kteří chtějí být aktivní věku navzdory. V současné době SenSen sdružuje přes 150 seniorských klubů a organizací z celé České republiky.

Lucie Nekvasilová, PR a komunikace projektu SenSen , lucie.nekvasilova@bariery.cz mob.: +420 607 55

Zdroj: helpnet.cz

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email