Search
Close this search box.

Vyšlo čtvrté číslo magazínu VOZKA

wheelchair-1230101_1920

Život ti přinese vždy to, čemu jdeš aspoň trošku naproti, říká fotograf Petr Stiller.

Fotoaparát ovládá pusou. Fotografování je pro něj prozatím pracovní rehabilitací, ale od letoška je oficiálním fotografem. Jako svou prvotinu vytvořil Kalendář 2021. Je plný černobílých fotek lidí, kteří mohou ostatní zaujmout svými inspirativními životními příběhy. 

Petr Stiller je také skvělý sportovec. Na handbiku dokáže zdolat 356 kilometrů – letos absolvoval spolu s doprovodem Eliškou Zemanovou a Jakubem Ruskem (každý den jeli šest hodin) cestu z Brna až do své rodné Bíliny. Ostatně je zakladatelem brněnského spolku Kolofun, který pořádá vytrvalostní cyklistické závody. 

„Na střední škole v Janských lázních jsem měl kamaráda, který se věnoval focení. A i mě začalo fascinovat. Ovšem nedostatečný cit v rukách mi nedovolil fotit aktivně,“ říká Petr. Na nějakou dobu na focení zapomněl, ale po návratu do Bíliny o něm začal znovu uvažovat. 

„Cítil jsem se vyčleněný ze společnosti, tak jsem se rozhodl vyzkoušet kabelovou spoušť. Tu mohu ovládat ústy. Začal jsem se učit fotit a upravovat fotografie. A ono to fungovalo.“ Když se Petr v roce 2016 přestěhoval do Brna, stal se foťák jeho komunikačním prostředkem.

V novém 64stránkovém čísle čtvrtletního magazínu pro vozíčkáře VOZKA najdete i další zajímavá témata. Čtenáři se opět mohou těšit na pestrý a obsáhlý kaleidoskop zpráv, informací, tipů, rad a zajímavostí o životě a pro život na vozíku.

Naleznete v něm mj.:

●  Habrovanský zámek navštívil Mikuláš s doprovodem

●  Vozejkov: Bezbariérové ordinace nejsou evidovány, pomoct by mohl VozejkMap 

●  Spolek Podané ruce z Frýdku-Místku letos oslavil 20 let své canisterapie a připravil celodenní online konferenci

●  Novinky z Brna. Změna značení (bez)bariérových spojů v MHD Brno • Příběhy klientů Sociálního nadačního fondu přiblíží speciální tramvaj • Projekt O kolečko víc spojil židenické florbalisty s vozíčkáři

●  Taneční soubor Bílá holubice reprezentoval Českou republiku na festivalu Inclusive Dance World Vision

●  Ceny Vládního výboru pro osoby se zdravotním postižením pro publicisty a fotografy se letos vyhlašovaly online

●  Colliery CrossFit Ostrava: Fitness projekt pro lidi s postižením, který tady ještě nebyl! Charitativní akce 500reps a nový, akreditovaný trenérský kurz

●  Houslista Adrian Anantawan: Umění je nikdy nekončící cesta, stále se zdokonaluji, abych mohl rozdávat radost

●  Věra Schmidová: Doba koronavirová aneb Když se dějí zázraky

Více na https://www.vozka.org/aktuality/zpravodajstvi/magazin-pro-vozickare-vozka-c-4-2020-980cz

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email