Search
Close this search box.

Trousíme se na Ještěd

bohemia-273771_1920

Vydejte se s libereckou ROSKou, která se rozhodla připojit k celorepublikové akci UNIE ROSKA “Trousíme se …… po Čr”, 28. srpna na Ještěd! Průběžný start je mezi 10 – 12 hodinou u centrálního parkoviště.

Smyslem této akce je umožnit veřejnosti porozumět a blíže se seznámit s životem lidí s roztroušenou sklerózou (RS), kterým tato nemoc vnáší do života různá omezení. Větší míra porozumění zdravých nemocným, ať s jakoukoli chronickou, a tedy doživotní chorobou, přispívá ke zlepšení mezilidských vztahů jak v rodině, tak na pracovišti. A porozumění je nezbytným předpokladem účelné vzájemné pomoci.  

Naše Liberecká pobočka proto pořádá výstup na dominantu Liberce horu Ještěd, který je oblíbeným turistickým cílem. Lidé sem chodí nejen za přírodou, ale i za zajímavou stavbou televizního vysílače od architekta Karla Hubáčka, který za realizaci dostal Perretovu cenu.

Pro účastníky akce budou připraveny 3 trasy. Výstup na horu bude možný individuálně po registraci zde na stránkách příp. zapsání do prezenční listiny na spodním stanovišti. 

Start bude průběžný mezi 10–12 hodinou, aby nedocházelo k velkému shlukování osob. Kdo se nebude cítit na pěší výstup, může se svézt lanovkou.

Protože základem života nejen s RS je pravidelné cvičení jak fyzické, tak také psychické, budou po trase zařazeny i ukázky jednoduchých cviků vhodných pro každodenní praxi. Na konci pochodu budou jako trénink mozku zařazeny logické, postřehové a další hry. Bude připravena dílnička korálkování a vybarvování mandal. Nebudou chybět ani zábavné aktivity pro děti a koutek pro nejmenší.

Účastníci se formou kvízu dozvědí o životě s onemocněním roztroušené sklerózy. A budou pro ně připraveny aktivity, které přiblíží běžným lidem život s RS jako např. nákup s berlemi, jízda na kolečkovém křesle, špatné vidění apod.

Pro účastníky, kteří co nejpřesněji odpoví na naše otázky – Ze života RS, budou v cíli připraveny odměny.

 Akce bude ukončena v 17 hodin.

Více na Trousíme se na Ještěd – Roska Liberec

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email