Search
Close this search box.

Dobří andělé pomáhají rodinám s dětmi, ve kterých se objevilo závažné onemocnění

DObry_andel_ramecek

Vážná nemoc, jako třeba roztroušená skleróza, v rodině přichází nečekaně a vždy obrátí život vzhůru nohama všem jejím členům, ať už je pacientem dítě nebo rodič. Zatímco rodinný příjem klesne, objeví se nové výdaje spojené s léčbou, často v řádu tisíců korun. V této těžké situaci rodiny podporují dárci nadace Dobrý anděl – Dobří andělé.

KOMU DOBŘÍ ANDĚLÉ POMÁHAJÍ?

Rodinám s nezaopatřenými dětmi, ve kterých se rodič nebo dítě potýká s vážným onemocněním, vlivem něhož se rodina ocitla v těžké životní situaci. Jedná se například pacienty s onkologickým onemocněním, ALS, roztroušenou sklerózou, svalovou dystrofií, nemocí motýlích křídel, kombinovanými postiženími nebo po transplantaci orgánů a další.

V ČEM POMOC SPOČÍVÁ?

Dobří andělé pomáhají dlouhodobě pravidelnými měsíčními finančními příspěvky rodinám tam, kde cítí v danou chvíli největší potřebu. Vždy záleží na konkrétních okolnostech a situaci rodiny. Příspěvky tak například napomáhají se zajištěním rehabilitací a terapií, nákupem léků, doplňků stravy, kompenzačních a rehabilitačních pomůcek nebo s cestovními výdaji k lékařům či dodržováním dietních opatření.

JAK O POMOC DOBRÝCH ANDĚLŮ POŽÁDAT?

Je to velmi jednoduché, stačí kontaktovat nadaci Dobrý anděl pro bližší informace.  Následně je potřeba vyplnit žádost, nechat ji potvrdit lékařem a dodat příslušné dokumenty. Žádost rodina získá přímo od nadace nebo u svého lékaře či sociálního pracovníka.

JAK SYSTÉM POMOCI FUNGUJE?

Po přijetí vyplněné žádosti, potřebných dokumentů a splnění všech podmínek je rodina zařazena do systému pomoci a již následující měsíc je jí odeslán první příspěvek. Veškeré dary, které nadace Dobrý anděl v jednom měsíci vybere, rozdělí první pracovní den následujícího měsíce rovným dílem mezi několik tisíc rodin z celé České republiky. Příspěvky dárců jsou odevzdány rodinám do posledního haléře, neboť provoz nadace je hrazen se soukromých zdrojů jejích zakladatelů a dalších filantropů.

Dobrý anděl, nadace

www.dobryandel.cz

Telefon: 733-119-119 či 733-123-450

Email: andelskaposta@dobryandel.cz

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email