Search
Close this search box.

Trousíme se na Kleť

Kleť2

Již 3. ročník charitativně společenského výletu na podporu lidí s roztroušenou sklerózou (dále RS), který pořádá regionální organizace ROSKA České Budějovice, se uskuteční 10. září 2022.

Vyrazit na vrchol hory Kleť a podpořit tak lidi s RS mohou účastníci od 9.00 do 16.00 z parkoviště Krasetín, pod horou Kleť. Zde, po registraci, obdrží startovní čísla a vyrazí na vrchol. Volba trasy je na každém účastníkovi, dle jeho fyzických možností a chuti, zda půjde přímo pod lanovkou, či procházkou po stezce, anebo dá přednost výhledu při jízdě lanovkou – ta je pro lidi s RS zdarma. Na vrcholu se účastníci mohou těšit na občerstvení, ochutnávku Pita, malou odměnu od partnerů akce, hudební program kapely Znitra a kytaristy Tomáše Verna a při správném vyplnění soutěžního kvízu také na bohatou tombolu. “Kvízových otázek se bát rozhodně nemusíte, chceme jimi spíše vyvrátit některé mýty a omyly, které jsou s touto nemocí spjaty.” vysvětluje Věra Švábová, předsedkyně ROSKY České Budějovice. “ Třeba že je roztroušená skleróza nemoc starších lidí, souvisí se zapomínáním či demencí, nebo že každý skončí na invalidním vozíku. Ani to nemusí být pravda.” doplňuje. 

Tombola bude mít tři slosování,  a to v 11.30, 13.30, 16.30 a 17.00 hod., aby šanci na výhru měli ti, co přijdou ráno, i opozdilci, co vyrazí až odpoledne. Těšit se můžete na krásné ceny, které věnovali naši partneři. K odpočinku i pro dobrou náladu bude hrát  kapela Znitra a kytarista Tom Vern a pro děti je připravena lesní pedagogika ve spolupráci s Lesy ČR.

“Přijďte i Vy překonat sami sebe a společně se svými blízkými, přáteli či kolegy pokořit horu Kleť a současně podpořit lidi s nelehkým zákeřným onemocněním, jakým roztroušená skleróza bezesporu je.” Srdečně zve Pavel Koklar, místopředseda ROSKY České Budějovice, která je hlavním organizátorem akce. “Zúčastnit se může každý, nejde  o  čas ani o způsob, jakým horu Kleť zdoláte, pokořit ji mohou i lidé s handicapem. Odměnou Vám bude skvělý pocit, že jste někomu pomohli v zápase s nemocí, která je překážkou, ale i výzvou pro každého pacienta s diagnózou roztroušená skleróza, stejně jako hora Kleť,“

Cílem akce „Trousíme se na Kleť“ je vyvracet nepodložené mýty spojené s touto nemocí a upozornit na to, že pohyb je pro lidi s RS nezbytný, stejně jako pro zdravého člověka.  „Z prostředků, které na Kleti vybereme, uhradíme provoz a modernizaci rehabilitačního centra pro lidi s RS. “ doplňuje Věra Švábová.

Veškeré informace o akci i organizaci najdete na www.roska-cb.cz, FB, IG, YouTube

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email