Search
Close this search box.

V areálu českobudějovické nemocnice vznikne unikátní sociální zařízení i byty

Nemocnice-Ceske-Budejovice-letecky-snimek-dolniho-arealu-678x381

Unikátní sociální zařízení, které svým zaměřením a rozsahem nemá na jihu Čech a zřejmě ani v celé republice obdoby. V dolním areálu nemocnice vznikne do čtyřech let důstojný domov pro občany města a kraje, a to seniory a osoby se zdravotním postižením. Poskytovat se zde bude rovněž kvalitní péče pro pacienty s neurodegenerativním onemocněním, mezi které patří například roztroušená skleróza, Parkinsonova, Alzheimerova či Huntingtonova choroba.

V zařízení budou také lůžka pro hospicovou péči. V atraktivní lokalitě v centru města tu dále vyrostou i nájemní byty, které kraj chce následně využít pro lékaře nebo učitele. „Celkem tu počítáme se sto sedmdesáti lůžky pro klienty sociálních služeb, sto padesáti novými byty pro tři sta padesát lidí i se vznikem sto čtyřiceti pracovních míst,“ upřesnil hejtman kraje Martin Kuba s tím, že v dané lokalitě díky tomuto projektu navíc vznikne také náměstíčko, které tu dosud chybí. Čímž se vytvoří i příjemný prostor osázený zelení, s jezírkem, lavičkami a dalšími zahradními prvky pro setkávání lidí.

Generální ředitel Nemocnice České Budějovice Michal Šnorek pak sdělil, že nemocnice na přípravě tohoto projektu s krajem, který je jejím zakladatelem, plně spolupracovala. „Jsme přesvědčeni, že budoucí využití dolního areálu pro sociální služby je to, co nejen krajské město, celá jeho aglomerace, ale i naše nemocnice velmi potřebuje,“ zdůraznil Šnorek. Zároveň sdělil, že dolní areál nemocnice bude uvolněn ve dvou fázích mezi lety 2023 až 2025. „Vše je podmíněno dokončením rekonstrukce pavilonu CH v horním areálu, která bude začínat v následujících týdnech.

zdroj: kraj-jihocesky.cz, foto jihnem.cz

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email