Search
Close this search box.

DOBŘÍ ANDĚLÉ přiletí k ereskářům

DObry_andel_ramecek

Nadace Dobrý Anděl chce nově podporovat také rodiny, kterým běžný chod domácnosti komplikuje roztroušená skleróza.

Dobrý Anděl nyní proto vyhledává rodiče s nezaopatřenými dětmi, které se ocitly v těžké životní situaci z důvodu onemocnění některého z živitelů RS, pokud mu nemoc komplikuje soběstačnost a pracovní uplatnění na trhu práce.

Pomoc Dobrých andělů spočívá v pravidelné měsíční finanční podpoře rodin. Příspěvky pomáhají se zajištěním rehabilitací a terapií, nákupem léků, kompenzačních pomůcek, doplňků stravy či cestovními výdaji k lékařům. Cílem systému nadace Dobrý anděl je, aby rodiny nemocných dostávaly pravidelnou pomoc ve výši několika tisíc korun. “Tímto způsobem umožníme dárcům navýšit měsíční příjem rodin s dětmi, které přivedla těžká nemoc do těžké životní situace, v průměru o 20 %,” vysvětluje nadace, která letos oslaví deset let své existence.

Příspěvky Dobrých andělů, kteří přispívají libovolnou částkou, přitom organizace přerozděluje každý měsíc do posledního haléře, samotný chod nadace je financován ze soukromých peněz zakladatelů a dalších filantropů.

Dobří andělé nyní budou vedle tradiční podpory rodin, v nichž se vyskytlo onkologické či jiné závažné onemocnění, nově pomáhat nejen lidem s RS, ale také nemocným ALS, svalovou dystrofií či vozíčkářům. Týká se to právě vás, či vašeho blízkého? ➡ Obraťte se na www.dobryandel.cz.

Zdroj: NF Impuld

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email