Search
Close this search box.

Podpora psychoterapie pro osoby s roztroušenou sklerózou

K4

Vzhledem k omezené personální a finanční kapacitě není bohužel psychoterapeutická péče pro pacienty v RS centrech vždy dostupná. Pro pacienty má největší přínos terapie, která je pravidelná a dlouhodobá. Často se však pacienti vzdávají psychoterapie jako první, a to z ekonomických důvodů. Psychoterapie není bohužel standardně hrazena ze zdravotního pojištění a pacienti si musí sezení v plné výši hradit sami, není-li jiných zdrojů.

Cílem organizace MS rehab z.s. je na tuto skutečnost upozornit a na psychoterapeutickou péči osob výrazně přispět a učinit ji tak dostupnější. Proto jsme v letošním roce opět vydali kalendář na podporu psychoterapie , který je k zakoupení v RS centru na Karlově náměstí v Praze.

Minimální cena: kalendáte je 500 Kč.

Podpořit dostupnost psychoterapeutické péče můžete i přispěním na transparentní účet spolku MS rehab z.s.  2600782244/2010 s textem: psychoterapie Za Vaši případnou podporu psychoterapie velmi děkujeme.

Roztroušená skleóza  je onemocněním celého člověka. Psychiku z toho nelze vyjmout. Cokoli udělá člověk pro svou psychickou pohodu, slouží i jeho tělu a naopak. Proto je na této cestě ideální mít pomoc. Tou je zkušený psychoterapeut, který o nemoci již mnoho ví. Psychoterapie tak patří do komplexního systému léčby RS. prof. MUDr. Eva Kubala Havrdová, CSc. (vedoucí lékařka RS centra Neurologické kliniky 1.LFUK a VFN v Praze)

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email