Search
Close this search box.

Nabídka ERGO Aktivu

galerie-09

Centrum neurorehabilitace pro osoby se získaným poškozením mozku (Olšanská 2666/7, 130 00 Praha 3-Žižkov) rozjíždí v týdnu od 18. září pět rehabilitačních skupin.

Každé pondělí od 14:15 – 15:15 se můžete těšit na Trénink jemné motoriky. Podařilo se Vám Vaši paretickou ruku natolik rozcvičit, že jste s ní samostatní v každodenních činnostech? Máte i přesto pocit, že Vaší ruce chybí obratnost a chtěli byste docházet někam, kde byste mohli trénovat precizní úchopy, získat rady a tipy na domácí cvičení a pod odborným dohledem ergoterapeutky procvičovat jemnou motoriku? Pak je tato skupina právě pro Vás!

V pondělí od 14:30 -15:30 se dále můžete těšit na Kruhový trénink. Chcete se dostat zpátky do kondice po získaném poškození mozku a rádi byste cvičili pod odborným vedením? Pak je tato skupina přímo pro Vás! Trénink se skládá z různých stanovišť zaměřených na zvyšování fyzické kondice, celkové posílení těla nebo cvičení stability a koordinace pohybu. V kruhovém tréninku využíváme přístroje jako je např. rotoped, veslařský trenažér, chůzový pás, rehabilitační konzoli Kinect a různorodé balanční pomůcky. Cvičí se v malé skupině lidí pod vedením fyzioterapeutek.

V úterý od 14:30 – 15:30 se dále můžete těšit na Rozvoj řečových funkcí. Jste po poškození mozku a někdy se Vám děje, že nemůžete najít vhodné slovo? Rádi byste své rodině vyprávěli jaký jste měli den, ale dlouhá sdělení jsou pro Vás náročná? Při psaní si nemůžete vzpomenout, jak se některé slovo správně píše? Právě na této skupině budete mít možnost se zlepšit ve spontánní řeči, v psaném projevu a budeme trénovat porozumění složitějším sdělením. To vše pod vedením ergoterapeuta.

Každé úterý od 14:15 – 15:15 se dále můžete těšit na Kognitivní trénink. Máte pocit, že v práci, při studiu nebo v běžném životě máte potíže s kognitivními funkcemi, jako jsou paměť, pozornost, logické myšlení, plánování aktivit nebo zrakově-prostorové funkce? Pak je tato skupina právě pro Vás. Pod dohledem naší psycholožky si procvičíte i spolupráci ve skupině a dostanete tipy na doma, jak se se svými potížemi s kognitivními funkcemi v každodenním životě vyrovnat.

Každou středu od 14:15 – 15:15 se dále můžete těšit na Trénink jemné motoriky 2. Máte potíže s rozhýbáním vaší ruky či prstů? Ruka je zatuhlá a otéká? Trápí vás zvýšené svalové napětí? Špatně se vám manipuluje s většími předměty a ruku nezapojujete do každodenních činností? Pak je tato skupina právě pro vás. V rámci skupinového tréninku jemné motoriky 2 se budeme zabývat zejména rozhýbáním paretické končetiny, protahováním a různou stimulací, tréninkem různých větších úchopů a zároveň dostanete cviky a tipy na doma.

Každá skupina trvá 60 minut a stojí 150 Kč/hodinu. Jejich kapacita je omezená, tak neváhejte a pište na klara.shejbalova@ergoaktiv.cz nebo volejte na 732 542 529.

Zdroj: Helpnet.cz

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email