Search
Close this search box.

PonoRoska, aneb pro lidi s roztroušenou sklerózou noříme se do Malše!

c-6260788_1280

Již čtvrtý otužilecký ponor ve prospěch lidí trpících zákeřnou a nevyléčitelnou nemocí – roztroušenou sklerózou – proběhne 3.12.2023 v 11.00 na Malém jezu, pravém břehu Malše v Českých Budějovicích. Přidat se může každý, komu není lhostejný osud pacientů s touto diagnózou, a kdo má kuráž překonat sám sebe.

Překonat sami sebe, vystoupit z komfortní zóny, ponořit se do ledové vody a ještě svým činem podpořit potřebné – tak, už tradičně, vítají advent v českobudějovické Rosce v rámci akce PonoRoska, aneb pro lidi s roztroušenou sklerózou noříme se do Malše.

„Do ledové vody vstoupíme na první adventní neděli 3.12. v 11.00 dopoledne z pravého břehu řeky Malše u Malého jezu v Českých Budějovicích a všechna pozitiva otužování otestujeme na vlastní kůži. “ říká Bc. Věra Švábová předsedkyně organizace Roska České Budějovice a ředitelka Rehabilitačního centra a zve širokou veřejnost: “Pojďte s námi posunout své hranice a v předvánočním shonu zpomalit, zklidnit se a vychutnat si jen TADY a TEĎ! Vždy je nejtěžší udělat ten první krok. Jde o to, nastavit si to v hlavě a věřit si, že to dokážu.  A když ten první krok uděláme, zjistíme, že to třeba není vůbec tak strašné, jak to vypadá, dokonce můžeme zjistit, že nám to přináší libé pocity, ať už se jedná o noření do ledové vody, pravidelné cvičení nebo pomoc druhým, ale třeba i dárcovství…“   

První odvážlivci se mohou registrovat od 10.15. Do chladných vod Malše se ponoříme v 11 hodin dopoledne. Na účastníky čeká teplé občerstvení, pamětní medaile a fotografie , skvělá nálada a dobrý pocit ze sebe samých! Všichna registrovaná čísla také automaticky postupují do slosovaní o zajímavé ceny věnované našimi partnery. Ponořit se také může kdokoli, kdykoli a kdekoli, do řeky, rybníka, do bazénu, ale i do sudu na zahradě a svou fotku ze svého počinu přidat na FB a sdílet s Roskou České Budějovice nebo poslat na mail roska@roska-cb.cz

Ti, co nenajdou odvahu k ponoru či se ponořit nemohou, ale podpora lidí s roztroušenou sklerózou jim dává smysl, mohou přispět na portálu https://www.darujme.cz/vyzva/1203980 –  PONOŘIT nebo PODPOŘIT obojí je výzva! Výtěžek z celé akce poputuje právě na rehabilitaci lidí s roztroušenou sklerózou.

O Rosce České Budějovice

Unie Roska – reg. org. Roska České Budějovice. Již od r. 1993 pomáhá lidem s roztroušenou sklerózou a jejich blízkým aktivně bojovat s nemocí a motivuje je, aby svůj životní boj nevzdávali, už jenom proto, aby si sami mohli uvařit kávu, dojít nakoupit či vzít dítě do náruče…. Vedle medikace hraje v léčbě obrovskou roli rehabilitace a cvičení, a protože v Jihočeském kraji nebylo žádné zařízení, které by plně respektovalo potřeby těchto pacientů, otevřeli jsme v září 2019 rehabilitační a poradenské centrum Rosky České Budějovice s vlastní tělocvičnou. Mimo dosud vykonávané poradenské a informační služby nyní pacientům nabízíme i různé typy cvičení uzpůsobené na míru jejich handicapu (rehabilitační cvičení, jóga, cvičení dle Feldenkraisovy metody, posilovací cvičení, kondiční tréninky apod.), nebo si mohou přijít zacvičit individuálně. to vše pod dohledem certifikovaných lektorů a fyzioterapeutů znalých specifik nemoci.

Organizujeme rekondiční pobyty, plavání, ,sportovní, kulturní a společenské benefiční akce, staráme se o všeobecnou informovanost široké veřejnosti a spolupracujeme s neurology. 

Kontakt pro média

Bc. Věra Švábová,   tel.:  776 369 693, vera.svabova@roska-cb.cz, předsedkyně ROSKY České Budějovice a ředitelka rehabilitačního centra ROSKY ČB

https://linktr.ee/roskacb
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email