Search
Close this search box.

Nenechte si ujít zimní dobrodružství s magazínem VOZKA 

VOZKA

ZIMNÍ VOZKA nabízí pestré čtení nejen pro lidi s handicapem. Stejně jako v podzimním čísle v něm najdete tři poradny (Ligy vozíčkářů, Národní rady osob se zdravotním postižením ČR a Ostravské organizace vozíčkářů), jejichž zkušení pracovníci vám pomohou najít odpovědi na vaše otázky týkající se života s postižením.

Představíme vám slovenskou malířku ústy Adrianu Mišovcovou, Milan Jackel popíše své zkušenosti s elektrovozíkem Rid-e, který vozíčkáři umožňuje cestovat na dlouhé vzálenosti, nebo Zuzana Daušová poradí, jak byste se v zimním období měli správně starat o svého psího parťáka.

Připomeneme si úspěšný charitativní Kolíčkový den Nadace Jedličkova ústavu a Zuzana Bárová představí fotografku Weroniku Bersz-Letki Sanneh, jejíž prodejní výstavy fotografií zachycují život v senegalské vesnici. Získanými finančními prostředky pak podporuje např. ochrnuté senegalské bratry Josefa a Jowela.
A nezapomněli jsme ani na příklady dobré praxe: město Bohumín se může pochlubit skvěle fungujícím modelem péče o seniory a lidi s postižením, který získává na respektu nejen z regionálního pohledu.

Nové číslo je ke stažení ZDE

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email