Search
Close this search box.

Na jednom místě nejdůležitější TV pořady a videa o koronaviru i s titulky

beey

NEWTON Technologies spouští internetovou televizi pro diváky se sluchovým postižením (tv.beey.io) s nejdůležitějšími TV pořady a videi o koronavirové pandemii. Na jednom místě jsou zdarma dostupné videozáznamy nejdůležitějších pořadů opatřené titulky.

„Důležitých informací v posledních hodinách vzniká ohromné množství. Bohužel většina televizního zpravodajství, záznamů tiskových konferencí a další klíčové zdroje nejsou opatřeny titulky pro neslyšící. Naše společnost má technologii na rychlé a přesné automatické titulkování videí. Rozhodli jsme se zpřístupnit tuto službu, a zdarma a na jednom místě nabídnout všechny důležité zdroje i s titulky“, říká ing. Petr Herian, CEO společnosti NEWTON Technologies, a.s.

Na adrese http://tv.beey.io uživatelé naleznou nejen videozáznamy TV pořadů, ale i další obsah (videoblogy, instruktážní videa a další).

„Tým našich editorů a dobrovolníků průběžně zpracovává nejdůležitější zdroje a publikuje co nejdříve po jejich odvysílání nebo zveřejnění. Zároveň nabízíme spolupráci i tvůrcům video obsahu, kterým po dobu mimořádné situace nabízíme možnost vlastní přípravy titulků zdarma,“ dodává Petr Herian.

Společnost Newton Technologies vyvinula technologii Beey, která díky kvalitnímu automatickému rozpoznávání spontánní hovorové řeči i v akusticky horším prostředí dokáže nabídnout pro všechny uživatele generování titulků a jejich propojení s videem ve webovém prohlížeči. Měla v úmyslu představit ji 28. března na konferenci INSPO v podobě aplikace, kterou by mohli používat i jednotliví uživatelé. Pohotově však zareagovala na aktuální dění a s využitím aplikace Beey začíná titulkovat vybrané pořady, přinášející aktuální informace o opatřeních vyvolaných koronavirovou pandemií, a ukládat je na jedno místo.

Generálním partnerem konference INSPO je již sedmým rokem Nadace Vodafone, která dlouhodobě podporuje využívání technologií pro lidi se speciálními potřebami. Partnery jubilejního 20. ročníku INSPO jsou Autocont, ČSOB, Microsoft, McDonald’s, Skupina ČEZ, Teiresiás a Vojenská zdravotní pojišťovna, mediálními partnery ČTK Protext, portál Helpnet a Inspirante.cz. Projekt je realizován za pomoci Nadačního fondu Českého rozhlasu ze sbírky Světluška. Konferenci pořádá BMI sdružení s pomocí spolku Křižovatka.cz.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email