Search
Close this search box.

Pomoc pro Věru

555292_528487277185656_1491812840_n

Pojďme společně podpořit zdravotní sestřičku Věra Suchá, SESTRU ROKU, která trpí roztroušenou sklerózou.

Možná si na Věru vzpomenete z některých médií. V roce 2005 a 2006 jsme společně bojovaly za úhrady léků pro paciety s roztroušenou sklerózou, neboť nařízení, která v tu dobu vydal bývalý ministr zdravotnictví David Rath, na několik měsíců znamenala stopku v dostupnosti léků v celém Česku.

Nezlomná. Statečná. Bojující. Slova, která mohou jen těžko vystihnout skutečnou povahu Věry Suché. Ačkoliv ji už na prahu dospělosti lékaři diagnostikovali roztroušenou sklerózu (RS), nevzdala se. I když měla v té době po maturitě na obchodní škole, rozhodla se studovat dál obor diametrálně odlišný. O své nemoci totiž chtěla vědět co možná nejvíc, a tak se z Věry Suché stala zdravotní sestra, která má dnes navíc dva vysokoškolské tituly.

I přesto, že to nebylo vždycky jednoduché, pracovala dvaadvacet let na neurologickém oddělení a sloužila služby na urgentu a JIPce. Na kolena ji srazil covid. Přitom se důsledně chránila a byla jen pár dní před plánovaným očkováním.

Bohužel po hospitalizaci zůstala upoutaná na lůžku. Ruce se už podařilo rozhýbat. S nohami je to horší. Velkou pomocí by pro Věru mohl být speciální neurostimulátor na obě nohy. Na ten “levnější” se již peníze podařilo vybrat. Jak mi ale paní Věra napsala ” měla jsem teď možnost vyzkoušet jiný NEUROSTIMULÁTOR a to je absolutně něco jiného a velký rozdíl. Pokud by se to podařilo, rozhodně pořídím tento druhý ovšem je veliký rozdíl v ceně, na jednu nohu včetně stehna je to 302 tis bez DPH.”.

Pojďme společně DO TOHO! https://www.znesnaze21.cz/…/pomoc-pro-veru-sestru-roku…

Hanka Potměšilová

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email