Search
Close this search box.

Bylinkobraní 2022

243160311_10158409999778603_8728931615022766102_n

Přijďte se dozvědět vše o využití bylinek v lékařství, kuchyni nebo kosmetice. Bylinkobraním vás provedou profesionální zahradníci a jedni z nejlepších bylinkářů v Česku. Už 4. ročník komorní akce s názvem Bylinkobraní přiláká 24. září do Bylinkové zahrady v Domově sv. Josefa v Žirči u Dvora Králové nad Labem mnohé milovníky bylinek. 

Přijďte i Vy zjistit, zda bylinky skutečně léčí, jak připravit domácí koření do kuchyně nebo voňavou koupel. Víte, kdo byl George Joseph Kamel? Pokud nevíte a chcete se to, a ještě více dozvědět, a výborně se u toho pobavit, přijďte také.

V průběhu celého dne se můžete těšit na hudební vystoupení skupiny Klapeto, 2JAJA z Jaroměře, Jiřího Pilaře se synem a loutkovou pohádku Jarušky Holasové.

To vše doplní komentované prohlídky zahradníků a přednášky odborníků. Při přednáškách paní Svatošové a pana Soldána, významných bylinkářů, se dozvíte mnoho o léčivých účincích, o použití v kuchyni či v kosmetice a zároveň o zahradě jako takové.

Součástí bylinkobraní budou také workshopy, minijarmark zaměřený na bylinky, kuchyň, kosmetiku a zdravou výživu, putovní výstava Adopce na dálku, soutěže pro děti a další aktivity.

Výtěžek z akce pomůže výstavbě nového lůžkového výtahu na odlehčovací službě nemocným roztroušenou sklerózou v Domově sv. Josefa. Dosud klienti využívají pouze starý typ výtahu, kde je těžká manipulace s běžnými vozíky, velmi obtížná s elektrickými a lůžkový vozík se nevejde vůbec. Nový výtah tak nejen zpříjemní a zlepší obslužnost nemocných, ale může i zachránit život v případě nutné hospitalizace.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email