Search
Close this search box.

Poprvé v historii zazněla ve Vladislavském sále slova “roztroušená skleróza”

2IMG_20221101_113635

Profesorka Eva Kubala Havrdová, vedoucí centra pro léčbu roztroušené sklerózy z Neurologické kliniky VFN a 1. LF UK převzala z rukou prezidenta ČR Medaili “Za zásluhy o stát v oblasti vědy”! Významné státní ocenění za dlouhodobý přínos v léčbě pacientů s roztroušenou sklerózou udělil vedoucí lékařce Centra pro demyelinizační onemocnění VFN prezident republiky Miloš Zeman v pátek 28. října na Pražském hradě.

Respektovaná lékařka vede od roku 1996 centrum vysoce specializované péče pro roztroušenou sklerózu a neuromyelitis optica (NMOSD) na neurologické klinice VFN a specializuje se na neuroimunologii a léčbu roztroušené sklerózy včetně jejích agresivních forem. Zasloužila se o koncepci péče o pacienty s RS v celé České republice, stála za vznikem center pro roztroušenou sklerózu a NMOSD a je autorkou Standardů pro diagnostiku a léčbu této závažné a nevyléčitelné nemoci. K jejím nejnovějším zájmům patří mikrobiom u roztroušené sklerózy.

Prof. MUDr. Eva Kubala Havrdová, CSc. doposud zpracovala více než 250 originálních prací, dvě oceněné monografie a řadu materiálů pro pacienty. Od roku 2003 je docentkou, od roku 2010 profesorkou. Vystudovala Fakultu všeobecného lékařství UK Praha. Byla na stážích v USA a Británii.

Gratulujeme!

Zdroj: Foto archiv Prof. E. Kubala Havrdová

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email