Search
Close this search box.

Rozcestník pro novou kapitolu života

roche_rs-muj-rozcestnik-header

Soubor pěti brožur pro nově diagnostikované pacienty s roztroušenou sklerózou připravil portál MojeMedicina.cz. Noví pacienti či nové pacientky zde najdou odpovědi na své otázky i tipy pro rozvoj myšlení a kreativity. Tmavě modrá brožura patří prvním otázkám, světle modrá se věnuje péči o duši, okrová obsahuje praktickou ukázku cviků, zelená napoví, jak žít naplno, a červená brožura obsahuje užitečné odkazy.

Brožury jsou k dispozici ke stažení na portálu MojeMedicina.cz.

  • Řekli vám, že máte roztroušenou sklerózu, a nevíte úplně přesně, co to obnáší a co s tím dál? V čem vám může pomoci specializovaná RS sestra? Jak vám mohou pomoci pacientské organizace a kam se jako pacient/ka můžete obrátit? To vše zjistíte v “Prvních otázkách.”
  • Péče o pacienty s roztroušenou sklerózou je kombinací farmakoterapie, fyzioterapie, psychoterapie a kognitivního tréninku. Proč zahrnout psychoterapii do svého života? Jak probíhají psychoterapeutická sezení a jak vám může psychoterapie pomoci? 
  • U RS hraje důležitou roli pravidelné cvičení. Díky němu získáte nebo si udržíte co nejlepší fyzickou kondici, která vám pomůže lépe zvládat onemocnění a předcházet dalším zdravotním komplikacím. Posilujte svaly pánevního dna, naučte se relaxovat a zůstaňte stále fit díky mnoha praktickým návodům.
  • Práce, těhotenství, stravování. Nová diagnóza představuje změnu ve vašem životě. Neznamená však konec vašich běžných činností. Žít důstojný život vám pomohou instituce, lékaři i vaše osobní invence v péči o tělo a duši.
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email